LUDWIG DOMBROWSKY

-un dialog între generații-

Povestea Noastră

Proiectul Cultural

Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky

Aceasta platformă face parte din proiectul cultural  Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky, al  cărui  scop este redescoperirea artistului ieșean Ludwig Dombrowsky (1920-2007) și supunerea operei sale reevaluării societății contemporane.

Galeria virtuală reprezintă un spațiu modern de diseminare a operei artistului către publicul larg și este un mijloc de valorificare și digitalizare a extinsei arhive artistice aflate în posesia familiei.

Proiectul a prins viață datorită colaborării dintre nepoata artistului, Raluca Petrila-Fecioru și Asociația Culturală AltIasi.

Finanțatorul principal al proiectului este Administrația Fondului Cultural Național care are rolul de a susține proiecte ce promovează creaţia contemporană românească și valorizarea patrimoniului, ce contribuie la buna înţelegere a fenomenelor artistice precum şi la accesul cât mai larg al publicului la cultură.

Proiectul este de asemenea susținut și sponsorizat de Amazon Development Center (România), companie ce își focuseaza eforturile pe construirea și susținerea de programe inovative, gândite pe termen lung, ce au un impact pozitiv în comunitate. 

Povestea noastră

Noi și Ludwig Dombrowsky

“Este o poveste despre rădăcini, devotament și credința că opera unui artist poate trece proba timpului doar printr-un dialog între generații.

Știam că bunicul meu are un univers de poveste, cu zmei și fete de împărat, însă primeam mereu aceeași promisiune : “Atunci când vei fi mare și vei putea înțelege, îți voi arata lumea mea”. În schimb, aveam mereu foi albe pregătite atunci când ne întâlneam și coloram cu emoție desenele pe care el le schița pentru mine, cu mișcarea fermă a creionului și privirea blândă.

Târziu am înțeles că bunicul meu, colora mai mult decât castele și prințese.

În căutarea lui Harap Alb, a Nibelungilor și celorlaltor personaje ale artistului, am pornit atunci când am intrat pentru prima dată în atelierul artistului și am încercat să îl înțelegem, să îi descoperim opera în absența sa.

Am înțeles atunci de ce mă întreba dacă voi avea grijă de poveștile lui și imi mărturisea că port pe umeri o responsabilitate pe cât de frumoasă pe atât de grea, Mi-am spus că indiferența nu e o opțiune pentru mine și am pornit la drum.

Astăzi avem încrederea că opera artistului și bunicului meu Ludwig Dombrowsky poate deveni o pată de culoare și vitalitate în peisajul cultural ieșean.

Credem că putem crea o comunitate în jurul universul său artistic, prin activități creative care să reinterpreteze opera sa artistică, să-i confere un nou sens și noi valențe educative.

Așa că va invităm în povestea noastră !”

Raluca Petrilă-Fecioru

Mihai Petrilă

Scrie-ne despre experiența ta în povestea noastră sau provoacă-ne la o noua aventură culturală în care opera artistului Ludwig Dombrowsky să poată aduce valoare comunitatii orașului. Suntem entuziaști să descoperim noi prieteni și colaboratori.

Scrie-ne despre experiența ta în povestea noastră sau provoacă-ne la o noua aventură culturală în care opera artistului Ludwig Dombrowsky să poată aduce valoare comunitatii orașului. Suntem entuziaști să descoperim noi prieteni și colaboratori.

Organizatori

Parteneri

Sponsori

 

error: Alert: Conținutul este protejat!!